Brittiske utrikesministern: ”Helt oacceptabelt”Dagens industriBrittiske utrikesministern: ”Helt oacceptabelt”8 timmar sedan
Reaktioner på högsta politiska nivå lät inte vänta på sig efter nyheterna om de beslagtagna fartygen i Iran. ”Det här är helt oacceptabelt”, säger Storbritanniens utrikesminister Jeremy Hunt i ett uttalande.
Dagens industri
Lever vd upp till sina ord har SSAB goda chanserDagens industriLever vd upp till sina ord har SSAB goda chanser8 timmar sedan
Det svänger snabbt i stålindustrin och det senaste året har det svängt ovanligt snabbt.
Dagens industri
SSAB under hård press - ”ovanlig utveckling som överraskar”Dagens industriSSAB under hård press - ”ovanlig utveckling som överraskar”8 timmar sedan
SSAB pressades i andra kvartalet av att stålpriserna försvagades i Europa samtidigt som kostnaderna ökade på grund av rallyt i järnmalmspriset.  I det tredje kvartalet blir situationen ännu besvärligare. ”Det är en ovanlig utveckling som överraskar”, säger vd Martin Lindqvist.
Dagens industri
Dagens industriWall Street: Börserna slutade veckan i rött9 timmar sedan
Efter att ha handlats uppåt tidigare under handelsdagen vände USA-börserna ner inför stängning. Sektorvis stärktes energibolagen på stigande oljepris, till följd av de ökade spänningarna i vattnen söder om Iran.
Dagens industri
Dagens industriÖkad spänning i Hormuzsundet får oljepriset att stiga9 timmar sedan
Nyheten att Iran beslagtagit svenskägda tankern Stena Impero och möjligen även Liberiaflaggade fartyget Mesdar, fick oljepriserna att vända tvärt uppåt på kvällen, svensk tid.
Dagens industri
Ett av de uslaste kvartalen sedan finanskrisenDagens industriEtt av de uslaste kvartalen sedan finanskrisen10 timmar sedan
Den dramatiska rapportveckan blev en kalldusch för aktieplacerare som varit höga på centralbankernas signaler om låga räntor länge och med två bra rapportperioder i ryggen. Nu fick vi i stället ett av decenniets sämsta utfall och många rejäla kursslakter.
Dagens industri
Stenafartyg misstänks ha tillfångatagits av IranDagens industriStenafartyg misstänks ha tillfångatagits av Iran11 timmar sedan
Brittiskflaggade olje/kemtankern Stena Impero, tillhörande Stena Bulk, misstänks ha beslagtagits av iranska styrkor, rapporterar flera nyhetskällor. Stena kan vare sig bekräfta eller dementera vad som hänt i nuläget. ”Vi undersöker saken och skickar ut den information vi har så fort vi kan”, säger Charlie Ridgeway på Stenas krishanterare MTI i London.
Dagens industri
Dagens industriAmazon anställer Trump-supporter som molnlobbyist11 timmar sedan
Amazons molntjänstföretag AWS har nyligen anställt Jeff Miller som lobbyist, som samtidigt jobbar som insamlingsledare åt Donald Trump. Det rapporterar CNBC. 
Dagens industri
Dagens industriLarry Fink: Fler och fler pratar om att lämna Kina11 timmar sedan
Vd:n och medgrundaren till världens största kapitalförvaltare Blackrock, Larry Fink, säger i en intervju med CNBC att fler och fler företagsledare förbereder sig på att lämna Kina.
Dagens industri
Loomis vd: Borde inte ha tagit de här kundernaDagens industriLoomis vd: Borde inte ha tagit de här kunderna11 timmar sedan
Loomis arbete mot penningtvätt brast i den danska valutaväxlingsverksamheten enligt flera utredningar.  Enligt vd Patrik Andersson var det varningssignaler om högriskkunder som fick bolaget att lägga ned verksamheten förra året.
Dagens industri
Dagens industriEuropabörserna: Uppåt för gruvbolag och Wirecard12 timmar sedan
Europabörserna handlades med små rörelser på fredagen. Samlingsindexet Stoxx 600 steg 0,1 procent. 
Dagens industri
Analyspodden: Då blir Ericssonaktien köpvärdDagens industriAnalyspodden: Då blir Ericssonaktien köpvärd12 timmar sedan
En tung rapportvecka är slut och i Analyspodden ger Di:s analytiker Ulf Petersson och Agnetha Jönsson sina tankar kring veckan som gått.  Vilka rapporter stack ut och varför? 
Dagens industri
Dagens industriLundbergföretagen tankar Handelsbanken-aktier12 timmar sedan
Lundbergföretagen har köpt 2 miljoner Handelsbank-aktier för drygt 185 miljoner kronor, skriver ägardatatjänsten Holdings på Twitter.
Dagens industri
Dagens industriNordenbörserna: Pandora tyngde i Köpenhamn13 timmar sedan
De nordiska börserna gick åt olika riktningar under fredagen. 
Dagens industri
Dagens industriKristdemokraterna rasar i opinionsmätning13 timmar sedan
Kristdemokraterna har tappat drygt var fjärde sympatisör sedan EU-valet i maj visar Skops senaste väljarbarometer.  Nu är stödet nere på 9,2 procent.
Dagens industri
Dagens industriVd tankar aktier i QBNK13 timmar sedan
QBNK:s vd Jonas Bergh har köpt 35.000 aktier i bolaget för 14:22 kronor styck, motsvarande en likvid på cirka en halv miljon kronor.
Dagens industri
Dagens industriSvenskt kryptobolag agerar efter dåligt dataskydd13 timmar sedan
Fintechbolaget Quickbit, som utvecklar tekniklösningar för kryptovalutor och blockchain, har notifierats av externa säkerhetsexperter om att viss data har haft ett undermåligt skydd. 
Dagens industri
Dagens industriStockholmsbörsen går mot stängning uppåt13 timmar sedan
Stockholmsbörsens huvudindex gick mot en stängning uppåt på fredagen efter tre dagar i följd med nedgångar. Volvo ledde uppgångarna på OMXS30-listan medan rapporterande Boliden och SSAB tappade.
Dagens industri
Hotellkungen stuvar om – plockar in fyra nya bolag i portföljenDagens industriHotellkungen stuvar om – plockar in fyra nya bolag i portföljen13 timmar sedan
Den norska hotellmagnaten Petter Stordalen gör en rad förändringar i sin aktieportfölj. Fyra vitt skilda nytillskott läggs till, medan ett par av innehaven helt säljs av.
Dagens industri
Hopp för en omstart i svensk skogspolitikDagens industriHopp för en omstart i svensk skogspolitik13 timmar sedan
LEDARE. Regeringen presenterade i torsdags direktiven till en ny skogsutredning. Det gäller punkt 26 i Januariöverenskommelsen, en av de längre, som handlar om äganderätten i skogen, och andra relaterade frågor.
Dagens industri
Av: Erik Lundmark