Dagens industriDomstolsbeslut mot Matra Petroleums dotterbolag i USA2 timmar sedan
En amerikansk domstol har utfärdat en "temporary restraining order and injunction" mot Matra Petroleums amerikanska dotterbolag.
Dagens industri
Dagens industriSvagt på Wall Street – Tesla och Qualcomm tappar2 timmar sedan
New York-börserna återhämtade sig under onsdagskvällen men inte tillräckligt för att hämta hem tidigare nedgångar. S&P 500 handlas ned 0,2 procent med fem minuter kvar till stängning.
Dagens industri
Byggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”Dagens industriByggjätten tror inte på prisfall: ”Kommer stiga 2 procent per år”3 timmar sedan
Läget på bostadsmarknaden är skört men priserna på både villor och bostadsrätter kommer fortsätta uppåt. Den bedömningen gör byggkoncernen Veidekke som sågar prognosmakare som tror på nya prisfall. 
Dagens industri
På Essity har digitaliseringen nått blöjstadietDagens industriPå Essity har digitaliseringen nått blöjstadiet3 timmar sedan
Inför Essitys kapitalmarknadsdag på torsdagen åkte Di till Göteborg för att ta pulsen på hygien- och hälsobolagets hetaste uppfinning, nyaste affär och färskaste affärsområdeschef: Ulrika Kolsrud. ”Tar man all digitalisering har det en väldigt stor potential”, säger hon till Di.
Dagens industri
Nya ministrar utnämnda i ÖsterrikeDagens industriNya ministrar utnämnda i Österrike3 timmar sedan
Österrikes konservativa förbundskansler Sebastian Kurz har utnämnt fyra nya ministrar och en ny vice förbundskansler sedan en politisk skandal lett till att flera högerpopulistiska ministrar lämnat regeringen. Samtidigt står förbundskanslern själv inför en misstroendeomröstning.
Dagens industri
Dagens industriTories gruppledare i parlamentet avgår4 timmar sedan
Andrea Leadsom, ledare för det brittiska regeringspartiet Tories i parlamentets underhus, hoppar av regeringen i protest mot Theresa Mays brexitplan.
Dagens industri
Theresa May överlever – åtminstone till fredagenDagens industriTheresa May överlever – åtminstone till fredagen4 timmar sedan
Storbritanniens premiärminister Theresa May ser ut att ha överlevt ytterligare en dag. Enligt uppgifter i brittiska medier väntar dock ytterligare ett ödesdigert möte på fredag.
Dagens industri
Hållbarhet kräver mod – och kanske lite revolutionDagens industriHållbarhet kräver mod – och kanske lite revolution4 timmar sedan
Det senaste året har Agenda 2030 - till sist - hamnat på agendan. Överallt talas det om hur vi ska bli målmedvetna och bidra till en hållbar värld, i näringslivet, politiken och högskolan. 
Dagens industri
Dagens industriFed ser behov av fortsatt tålamod i penningpolitiken4 timmar sedan
Den amerikanska centralbanken Federal Reserve ser fortsatt behov av tålamod i penningpolitiken – särskilt om ekonomin bromsar in och inflationen förblir dämpad. Det framgår av protokollet för det penningpolitiska mötet i början av maj.
Dagens industri
Topp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdareDagens industriTopp-vd:n öppnar för sin avgång – pekar ut möjliga efterträdare4 timmar sedan
Björn Rosengren har gjort succé som vd för Sandvik och på kapitalmarknadsdagen på onsdagen var hans budskap att verkstadsjätten har förändrats i grunden.  Samtidigt säger han till Di att han inte ”blir jättelångvarig” på Sandvik. ”Jag tror inte på att man ska sitta för länge som vd på sådana här bolag”, säger Björn Rosengren.
Dagens industri
Dagens industriOljan pressas av oväntat höga oljelager i USA4 timmar sedan
Oljepriset har tagit ett tydligt kliv nedåt på onsdagskvällen efter att de amerikanska oljelagren stigit oväntat. WTI-oljan handlas ned 2,7 procent till 61,23 dollar per fat.
Dagens industri
Peter Lundgren anmäler Kristina Winberg för förtalDagens industriPeter Lundgren anmäler Kristina Winberg för förtal5 timmar sedan
En förundersökning gällande sexuellt ofredande har inletts mot Peter Lundgren, förstanamn på Sverigedemokraternas lista till EU-parlamentsvalet. Lundgren har i sin tur polisanmält partikollegan Kristna Winberg för förtal, uppger han för Aftonbladet.
Dagens industri
Volvos Cars Sverige-vd: Strama inte åt bonus malusDagens industriVolvos Cars Sverige-vd: Strama inte åt bonus malus5 timmar sedan
DEBATT. För att elektrifieringen ska få brett genomslag krävs att priset på elbilar och laddhybrider hålls nere. Vår förhoppning är att regeringen justerar bonus-malus så att dagens laddhybrider berättigas bonus vid inköpstillfället, skriver Kristian Elvefors, vd för Volvo Car Sverige.
Dagens industri
Var är Sveriges småföretagarminister?Dagens industriVar är Sveriges småföretagarminister?5 timmar sedan
DEBATT. I länder som Storbritannien, Kanada och Australien har småföretagarministrar spelat en avgörande roll för mindre företags framgångar och ekonomins utveckling, skriver Izettles Jacob De Geer. 
Dagens industri
Lättköpt på börsen – ”svenska bolag är enkla kandidater”Dagens industriLättköpt på börsen – ”svenska bolag är enkla kandidater”5 timmar sedan
Onsdagen blev händelserik på börsen med två bud på samma dag. Men experter som Di talat med tycker snarast att det är i underkant. ”Jag är förvånad att det inte har skett flera utköp”, säger Angelica Hanson, småbolagsförvaltare på AMF.
Dagens industri
Dagens industriStyrelseledamot har sålt ytterligare aktier för nära 5 miljoner i Wallenstam5 timmar sedan
Anders Berntssons familj har den 22 maj sålt ytterligare 50.000 aktier i Wallenstam, där Anders Berntsson sitter i styrelsen. 
Dagens industri
Pelosi anklagar Trump för mörkläggningDagens industriPelosi anklagar Trump för mörkläggning5 timmar sedan
Demokraterna i USA:s kongress diskuterar om att kräva ett riksrättsförfarande mot den republikanske presidenten Donald Trump. Nancy Pelosi, representanthusets talman, har sagt att Trump är inblandad i en "mörkläggning" – vilket fått honom att ställa in ett möte med henne.
Dagens industri
Svenske Ola Källenius ska styra Daimler rättDagens industriSvenske Ola Källenius ska styra Daimler rätt6 timmar sedan
Ola Källenius är nu den mäktigaste svensken i den internationella bilvärlden när han tagit över som vd för tyska fordonsjätten Daimler. Hans företrädare, Dieter Zetsche, gav honom ett beskt sparpaket i överlämningen.
Dagens industri
Liberalerna växer bäst som borgerligt partiDagens industriLiberalerna växer bäst som borgerligt parti6 timmar sedan
LEDARE. Nu står det klart att Erik Ullenhag kandiderar till partiledarposten i Liberalerna – det är den rimliga tolkningen av att han har beviljats tjänstledighet hela juni månad. Gissningsvis var det ett lätt beslut i regeringskansliet att ge honom ledigt från jobbet som ambassadör i Amman – det finns ett antagande om att Erik Ullenhag som partiledare skulle värna ett fortsatt budgetsamarbete med S och MP.
Dagens industri
Isländska ekonomin har gått in i väggenDagens industriIsländska ekonomin har gått in i väggen6 timmar sedan
Den isländska ekonomin har gått in i väggen. En usel fiskesäsong och stora problem för landets flygbolag ligger bakom problemen.
Dagens industri
Av: Erik Lundmark