Dagens industriUSA-börserna stängde uppåt – här är kvällens viktigaste nyheter53 minuter sedan
New York-börserna stängde på grönt med tekniksektorn i täten i väntan på fredagens amerikanska jobbsiffror. Här är några av torsdagskvällens viktigaste nyheter.  
Dagens industri
Konkurrens i skogen när gran och tall utmanasDagens industriKonkurrens i skogen när gran och tall utmanas59 minuter sedan
Dominanterna gran och tall börjar få konkurrens i det svenska skogslandskapet. Björk har vunnit mycket mark bara de senaste 20 åren, och tros få ännu mer plats. ”Många skogsägare har insett risken med trädslagsrena bestånd”, säger Danske Banks expert Johan Freij till Di.
Dagens industri
Wall Street stänger på plus – Alphabet stigerDagens industriWall Street stänger på plus – Alphabet stigerEn timme sedan
New York-börserna stängde på plus. Alphabet steg efter att Google under onsdagen presenterat sin nya AI-plattform. 
Dagens industri
Wall Street stängde på plus – Alphabet lyfteDagens industriWall Street stängde på plus – Alphabet lyfteEn timme sedan
New York-börserna stängde på plus. Alphabet steg efter att Google under onsdagen presenterat sin nya AI-plattform. 
Dagens industri
Centertoppen dömer ut regeringens energistrategiDagens industriCentertoppen dömer ut regeringens energistrategiEn timme sedan
Centerns partiledare Muharrem Demirok dömer ut regeringens strategi för att öka elproduktionen. Nu efterlyser han nya samtal över blockgränsen för att säkra de investeringar som behövs i det svenska elsystemet.
Dagens industri
Vd:n sparkas i Hagströmers kursflopp SeafireDagens industriVd:n sparkas i Hagströmers kursflopp Seafire2 timmar sedan
Creadeskontrollerade Seafires aktiekurs har rasat nästan 80 procent sedan förra årsskiftet. Nu sparkar styrelsen, med industri- och mediaprofilen Joachim Berner i spetsen, vd:n.
Dagens industri
EU slopar dyra krav på renovering av småhusDagens industriEU slopar dyra krav på renovering av småhus2 timmar sedan
Svenska småhusägare slipper undan dyra renoveringar för att klara EU:s energikrav. Det kan handla om en halv miljon kronor för varje svensk småhusägare. ”Det är en stor förhandlingsframgång”, skriver EU-parlamentariker Heléne Fritzon (S).
Dagens industri
Vändningen: Här faller priserna mestDagens industriVändningen: Här faller priserna mest2 timmar sedan
Listan på varor och tjänster som faller i pris är lång och stärker tesen att inflationsvågen är över – i alla fall på vissa håll. Centralbankerna ser däremot ett möjligt skräckscenario framför sig.
Dagens industri
Awardits nya huvudägare Polaris: Rimligt att ta styrelseplatsDagens industriAwardits nya huvudägare Polaris: Rimligt att ta styrelseplats3 timmar sedan
Kundlojalitetsbolaget Awardits nya storägare Polaris, ett danskt riskkapitalbolag, har haft ögonen på bolaget sedan innan konkursen hos den förra storägaren bröt ut. Det säger Polaris svenska partner Roger Hagborg till Di – och avslöjar hur långt man kommit i fondresningen till den fond som man slog på trumman för i Di i september.
Dagens industri
Så mycket kommer tomten med i årDagens industriSå mycket kommer tomten med i år3 timmar sedan
En undersökning beställd av Länsförsäkringar visar att den genomsnittliga familjen köper julklappar för 2.667 kr per barn. Räknar man också på semesterresor och andra julaktiviteter så landar notan på 6.400 kr. ”Det handlar om stora utgifter som många egentligen inte har råd med”, säger Stefan Westerberg, privatekonom på Länsförsäkringar.
Dagens industri
Ica-handlarens jätteorder chockade banken: ”Oh Jesus”Dagens industriIca-handlarens jätteorder chockade banken: ”Oh Jesus”3 timmar sedan
En order så stor att den fick bankmannen att utbrista ”Oh Jesus”.  Certifikat med sju gånger hävstång köpta dagen innan budet.  Googlingar på ”insiderhandel icagruppen”.  Di har gått igenom Ica-domen för att se vilka detaljer som tingsrätten tagit fasta på. 
Dagens industri
Dagens industriOvzons företrädesemission övertecknades4 timmar sedan
Satellitbolaget Ovzons företrädesemission på 250 miljoner kronor övertecknades och inga garantiåtaganden tas i anspråk. Bolaget tillförs 250 miljoner kronor före emissionskostnader. 
Dagens industri
”Plastiga” ligor ger uppstickare chansenDagens industri”Plastiga” ligor ger uppstickare chansen4 timmar sedan
Proffsligorna i Nordamerika blir lätt avfärdade i Europa: Mer underhållning än idrott. Plastigt. Ändå är det slående att ligorna i USA och Kanada har en klart bättre tävlingsbalans, skriver Olof Lundh i en krönika.
Dagens industri
Se upp när EU vill styra ägandetDagens industriSe upp när EU vill styra ägandet4 timmar sedan
EU:s nya förslag om rösträttsskillnader och ägarstyrning är okunnigt och klåfingrigt. Som tur är verkar det inte gå igenom, men okunskapen förblir ett problem.  
Dagens industri
Dagens industriFractals vd avgår – föreslås som ordförande4 timmar sedan
Fractal, som säljer produkter för gamingdatorer, meddelar att vd Hannes Wallin lämnar rollen som vd på egen begäran, samtidigt som han föreslås som styrelseordförande. Det framgår av ett pressmeddelande.
Dagens industri
Paypal mot strömmen på gröna USA-börserDagens industriPaypal mot strömmen på gröna USA-börser4 timmar sedan
USA-börsen handlas på plus under torsdagen. Bland enskilda bolag stiger halvledartillverkaren AMD och Google-ägaren Alphabet på plus medan Paypal faller efter att Amazon meddelat att man slutar använda bolagets betaltjänst Venmo. 
Dagens industri
Pensionsjättens hot: Då dumpar vi TeslaDagens industriPensionsjättens hot: Då dumpar vi Tesla4 timmar sedan
Danska pensionsbolag ger upp och dumpar Teslaaktier. Svenska AMF tror att det går att påverka Elon Musks elbilsjätte och behåller innehaven – än så länge.  Men: ”Tesla ligger precis på gränsen för att vara investeringsbart”, säger Tomas Flodén, kapitalförvaltningschef för AMF:s totala aktieförvaltning och vd för AMF Fonder, till Di.
Dagens industri
RealtidBankens jätteförändring berör över fem miljoner kortkunder: ”Modernisering”5 timmar sedan
Nu ska Tietoevry Banking hjälpa en nordisk storbank för att genomföra en omfattande uppdatering av sitt kortutgivnings- och betalningssystem. Det är en modernisering som berör många privat- och företagskunder, då över fem miljoner kort ska hanteras. Därmed är det även en av de större affärerna som Tietoevry Banking har gjort under året. Vilken banken är vill bolaget dock inte berätta.
Realtid
Experten: Räntan sänks först i EuropaDagens industriExperten: Räntan sänks först i Europa5 timmar sedan
Vilken större centralbank blir först att sänka räntan? Historiskt har det ofta varit Federal Reserve. Nu tror Andreas Wallström på ECB och Kristin Magnusson Bernard på Bank of England.
Dagens industri
Storbanken: ECB sänker räntorna i aprilDagens industriStorbanken: ECB sänker räntorna i april5 timmar sedan
Europeiska centralbanken kommer att sänka räntorna i april på grund av att inflationstakten kommer sjunka snabbare än vad ledamöterna i nuläget tror. 
Dagens industri
Av: Erik Lundmark